Консултации по кърмене

Ако имате проблеми с кърменето на вашето бебе, за мен ще бъде удоволствие да ви посетя лично и да ви помогна.

Как протичт консултациите по кърмене

Натрупалата се умора и стрес, хормоналните промени и чувството, че не може да нахраните собственото си дете води до отчаяние и съмнение в това дали сте достатъчно добър родител.

Това разбира се не е така, защото Вие и Вашият партньор сте най-важните и напълно достатъчни хора за Вашето бебе.

Визитата продължава обикновено от 60 до 90 минути.

Цена: 70 лв.

Ще се появя в уреченият час във Вашият дом с усмивка и поздрав.Ще последва възклицание за бебето Ви,това не е заучено умение,просто ги обожавам.

Бих желала да ме поканите в тази стая ,която е най-удобна за Вас.Ако обичате да сте легнала във Вашата спалня ,то това е ок,ако пък Ви е по-удобно да изцеждате кърма седнала на дивана в хола,то нека да приседна до Вас.Най-важното условие е Вие да сте в ,,обичайната си среда,, и да се чувствате комфортно.

Ако таткото е с Вас, то това би било страхотно. Мъжете винаги искат да бъдат пълноценна страна в грижите за новият член на семейството,правят го с невероятна охота и желание !Ако пък искате някоя от бабите да присъства,това също е ок.Важното е Вие да се чувствате спокойна.

За да се направи цялостна оценка на Вашата ситуация ще Ви задам въпроси относно Вашето здравословно състояние,минали и придружаващи заболявания,начин на зачеване,протичане на бременността и раждането и ако са диагностицирани някакви заболявания при бебето.Не съм лекар и не поставям диагнози и не назначавам лечение,но цялата тази информация е много важна за да се ориентирам за спецификата на Вашият конкретен случай.Всичко това е част от обучението на консултантите по кърмене.

Ще Ви попитам за Вашите цели и желания.Някои майки искат да кърмят само 6 месеца,други до 3 годишна възраст,а трети не желаят да кърмят и хранят бебенцата с адаптирано мляко.Аз не съм тук да Ви давам поучения и налагам мнения,Вашите желания са на преден план.

Ще обсъдим конкретната Ви ситуация и ще обсъдим всички въпроси ,които имате.Родителите имат обикновено предварително подготвен списък с такива.

След това ще поискам да си измия ръцете преди да докосна Вашето бебе.

Ще измерим теглото на бебето на везна ,която нося със себе си,а ако имате собствена такава още по-добре.

Ще поискам позволение да погледна Вашите гърди и с Ваше позволение да позиционираме бебето за кърмене.

Понякога се налага гърдите да се изцеждат посредством помпа.Бих могла да Ви покажа как да масажирате гърдите преди изцеждане с цел да се активира рефлекса на потичане на млякото и да се повиши количеството на изцежданото майчино мляко.Както и други съвети за правилно изцеждане и хранене посредством шише.

Убедена съм ,че ще възникнат много нови въпроси.Ще обсъдим всички аспекти и ще съставим план за хранене според нуждите на Вашето бебе.

Визитата не завършва с моето тръгване,а ще поддържаме връзка винаги когато имате нужда от това!

Очаквате бебе

Кърменето изобщо не е плашещо и трудно, стига да сте подготвени за това което Ви очаква и ще посрещнете по-уверено предизвикателствата,които биха могли да се появят. Всяка жена е уникална само по-себе си и има различни очаквания и желания.

Ще поговорим за:

 • Вашата представа за това което бихте искали да се случи след раждането
 • Какво се случва с гърдите по време на бременността и след раждането
 • как функционират гърдите
 • Как да дадете оптимален старт на кърменето
 • Различните пози за кърмене
 • Как да разберете дали бебето суче добре
 • Всички въпроси и притеснения свързани с вашето здравословно състояние и как това би могло да се отрази на кърменото бебе.

Вече имате бебе

Поздравления!

Вече сте у дома с новия член на семейството!

Кърменето е естествен процес и е чудесно ако Вие и Вашето бебе се справяте добре.Ако това не е така,не се отказвайте или отчайвайте.Абсолютно нормално е да потърсите помощ.

Ще ви помогна:

 • Изпитвате болки по време на кърмене
 • Кърмене в случай на хлътнали зърна
 • както и при разранени зърна
 • Адекватни съвети в случай на много или твърде малко мляко
 • Цедене на кърма с помпа
 • Ако бебето не наддава в правилни темпове
 • Запушени млечни каналчета или мастит
 • Захранване
 • Отбиване
 • Всякакви въпроси свързани с кърменето или изцеждането

Аз съм тук, за да ви помогна

Ако имате проблеми с кърменето на вашето бебе, за мен ще бъде удоволствие да ви посетя лично и да ви помогна.

+359876046363